SENKO studio

SENKO studio

SENKO studio - exhibitions programme:


I Multiverset Er Demokratiet Enevælde

by Anders Bojen & Kristoffer Ørum

”Når jeg står op om morgenen, plejer jeg at drikke kaffe efterfulgt af en intelligent rensevæske, der går direkte i blodet og identificerer stoffer fra de foregående dage. I det biologiske rum får jeg udskrevet en anbefalet dosis Cognitive Enhancers, ligesom et dagligt horoskop.”

Lørdag den 14. oktober 2006 åbner udstillingen og udkommer bogen

I Multiverset Er Demokratiet Enevælde af Lili W. Hur

I Multiverset Er Demokratiet Enevælde er en udstilling, der finder sted på SENKO Studio i Viborg i perioden 14.10 - 4.11.2006 og en bog af samme navn udgivet i samarbejde mellem forlagene Space Poetry og Arena. I Multiverset Er Demokratiet Enevælde udfolder sig, som titlen betegner, i en alternativ mange-verden i et felt mellem populærvidenskab, litteratur og installation. Bag projektet står kunstneraliaset Lili W. Hur.

Udstilling

I multiverset er intet som det plejer: geologi, kosmologi, dyre- og planteliv blander sig og udfolder denne mange-verden i en installation på SENKO Studio. Med udgangspunkt i det visuelle overskud der findes i videnskabelige diagrammer og instrumenter, undermineres deres kommunikerende og formidlende egenskaber, for at lade deres selvstændige æstetiske aspekter træde tydeligere frem. Den billedkunstneriske del af projektet fungerer som en selvstændig pendant til bogens fortælling og arbejder videre med dens temaer gennem rumlige former.

Bog

Udgivelsen er en rablende filosofisk science fiction, inspireret af populærvidenskab. Lili W. Hur beretter om videnskabens fremtidige landvindinger i en dagbogsform. Den fortløbende historie, suppleres af en parallel oversættelse til et opfundet sprog for den ny mange-verden. Det nye sprog udvikler sig og danner gennem diagrammer og manualer en ’forklaring’ til installationen på Senko Studio.

I Multiverset Er Demokratiet Enevælde af Lili W. Hur er et samarbejde mellem billedkunstnerne Anders Bojen & Kristoffer Ørum og forfatteren Lene Asp Frederiksen. De har gennem længere tid samarbejdet om forskellige projekter i feltet mellem litteratur og billedkunst. De har blandt andet taget initiativ til forlaget Arenas produktion af Arena Dottír – interdisciplinære bogudgivelser. Udstillingsprojektet I Multiverset Er Demokratiet Enevælde udspringer af de samme overvejelser, der ligger bag forlagskonceptet, som en tværkunstnerisk, kollektiv og idé-baseret praksis.

Projektet er blevet til i en dialogisk proces, hvor tekst, objekt og installation er udviklet i fællesskab med respekt for deltagernes forskellige kompetencer. Udgivelsen udkommer gennem Space Poetry og forlaget Arena

www.aarhus.nu/reportageundefined
pressrelease

Design by: james greenhow www.jamesgreenhow.co.uk
Flash by: robert haff www.rohaje.dk

You need to upgrade your Flash Player This content requires the Macromedia Flash Player.

>> GET FLASH